was successfully added to your cart.

Am început să identific fiecare zonă din jurul Protanului unde s-au făcut deversări de reziduuri tehnologice în mod ilegal.

Una din rute este cea de la Protan până la locul unde s-a aflat stația de epurare a fostei fabrici Colorom.deversare Protan stația de epurare2 Acolo, cu siguranță nu se poate face agricultură și cu siguranță Protan nu a încheiat vreun contract avizat de Garda de Mediu. Zona este folosită de ani de zile pentru a scăpa de aceste reziduuri care au adus atâta disconfort locuitorilor Codlei.

Din surse apropiate de Protan am aflat că fabrica a fost amendată pentru neregulile constatate și că s-a găsit și un acar Păun, un vinovat de serviciu și anume bietul șofer al cisternei care era închiriată de Protan de la un om de afaceri din Codlea. Bietului om i se aruncă în cârcă faptul că, fiind beat, în loc să ducă reziduurile pe terenurile țăranilor ca îngrășământ arunca și el pe unde putea aceste reziduuri și el ar fi de vină pentru amploarea deversărilor nelegale, implicit pentru amploarea poluării olfactive.deversare Protan stația de epurare1

Numai că minciuna vehiculată și de șeful Protan SA cu câteva zile înainte are picioare scurte.

Personal am urmărit cu mare atenție ce se întâmpla cu aceste deversări ilegale și am stat de vorbă cu acest șofer de multe ori și niciodată nu l-am văzut în stare de ebrietate. Omul acesta onest mi se destăinuia că pentru 2000 de lei muncea într-un program haotic câteva ore dimineața și câteva noaptea.

Dar să revenim la minciuna cu starea de ebrietate care a cauzat acele deversări ilegale.

Anul trecut (pentru care am și filmări), această cisternă era condusă de un alt șofer mai tânăr cu aproximativ 25 de ani, care culmea ironiei a deversat în mod ilegal, fără aviz de la Garda de Mediu, în exact aceleași locuri în care deversa acarul păun din prezent și culmea nici acesta nu era beat.

deversare Protan stația de epurareConcluzia este că în mod cert acești șoferi au fost ghidați de către conducerea Protan SA să deverseze în exact aceleași locuri indiferent de persoană și de an.

Domnilor de la Protan SA, vouă chiar nu vă este rușine?

Leave a Reply