was successfully added to your cart.

A venit și răspunsul Gărzii de Mediu care nu lasă loc la nici un fel de dubiu cu privire la modul în care Protan SA este protejată de această instituție.adresa GNM 20.11.2015

În răspuns se spune că:

”O echipă de comisari s-a deplasat la unitate și au constatat faptul că în data de 21.10.2015 au fost încărcate 2 cisterne cu materiale SNCU care au fost trimise la societăți din Ungaria (conform documentelor puse la dispoziție) iar cu cisterna tip vidanjă s-au efectuat manevre de transport în incinta societății pentru a prelua componenta lichidă grosieră improprie centrifugării pentru a fi transportată și recirculată în instalație.”

O minciună mai gogonată și mai sfruntată nu puteau scorni!

Adică, până acum cisterna scotea pe câmpurile din jur, același material cu care au împuțit timp de cel puțin 3 ani orașul, și deodată când un comisar trece cu mâinile în buzunar și se uită câteva secunde la cisternă, ea are rolul de a face scurte plimbări în incinta unității poluatoare în scop de recirculare.

Unde sunt dovezile pentru acest lucru? Fotografii, filmări, verificare concretă a acestui procedeu?

Unde scrie în autorizația integrată de mediu despre o asemenea procedură fictivă?

Adică chemi cisterna poluatoare să consume motorină aiurea, taman din oraș, doar ca să plimbi câțiva metri componenta grosieră când mult mai ieftin ar fi fost să pui o conductă sau un furtun de presiune și să trimiți cu pompa aceea componentă grosieră pentru a fi transportată și recirculată în instalație?

Mai sunt doar 26 de zile în care Protan SA Codlea beneficiază de derogare de la dispozițiile articolului 5 alineatul (1) din Directiva 96/61/CE în ceea ce privește condițiile de autorizare a instalațiilor existente.

Doar 26 de zile! Și ei nu sunt legați la nici o stație de epurare pentru-că nimeni nu dorește să se complice cu ei și să-și împută și să-și polueze propria stație de epurare, nici cei de la Brașov, de la Sfântu Gheorghe sau de oriunde altundeva.

Nu s-au investit banii necesari pentru ca instalația să fie conformă cu normele europene.

Așa se explică și faptul că deși am cerut informații și acces la instalații, nu am putut să prezint opiniei publice ce se întâmplă de fapt în această unitate poluatoare, care sunt investițiile concrete făcute, unde sunt punctele nevralgice și de ce s-a ajuns la această situație după 15 ani de tranziție.

Cică voi fi contacta de un PR care se ocupă de imaginea firmei. A trecut mai mult de o lună jumătate și nu m-a căutat nimeni. De acces și de fotografiat instalațiile nici nu poate fi vorba!

Dacă nu ai avea nimic de ascuns, mai ales după ce din 1970 până acum ai împuțit și poluat o comunitate în mod constant, ai arăta opiniei publice faptul că acum ești în regulă, respecți normele europene în materie și astfel respecți comunitatea pe care ai nenorocit-o până de curând.

Dar nu! Ei te plimbă cu vrăjelile și minciunile lor PR-iste și în disperarea lor caută să se strecoare cumva și să obțină prin fraudă aceea autorizație integrată de mediu.

 protan 26 de zilePROTAN SA CODLEA MAI SUNT 26 DE ZILE !

Leave a Reply