was successfully added to your cart.

Despre o tehnică de manipulare cu care se speră ca oamenii să fie ”învățați” să fie optimiști și bucuroși că locuiesc într-o Codlea suprarealistă.

A apărut Gazeta de Codlea-Zeiden, un buletin informativ realizat de Primăria și Consiliul Codlea.Gazeta de Codlea0

Nu este nimic rău în acest lucru. S-au tăiat banii de la trei publicații ce primeau fonduri de la bugetul local și s-au băgat în această fițuică locală.

Nu este nimic rău nici în faptul că se prezintă lucrurile din perspectiva idealizată a domnului primar.

Este dreptul său legitim de a prezenta lucrurile așa cum le vede domnia sa. Dânsul fiind o persoană optimistă și cu multă putere de convingere încearcă să transmită din acest optimism și celor ce citesc publicația locală.

Dar din păcate se sare calul. Și de la a transmite un mesaj optimist și plin de speranță se trece la o tehnică de manipulare subtilă, care în pagina 7 capătă accente nefirești, aproape rupte de realitate.

Chiar de pe pagina 1 te așteaptă un scurt sumar la care tronează semeț titlul ”CSM Codlea, cea mai modernă bază sportivă din județ!”

Oau! Și eu nu aveam habar că pe teritoriul nostru există așa ceva.

Mai modern decât în Brașov, Ghimbav sau chiar Tărlungeni, etc.

Mă uit mai bine și văd și o poză cu ceva de domeniului SF-ului pentru Codlea, poză cu niște baze de agrement sportiv pe care le vezi doar prin filme sau în orașele înstărite.Gazeta de Codlea1

De fapt care este tehnica de manipulare: se amestecă două planuri în mod intenționat: un plan ștințifico-fantastic numit COMPLEXUL SPORTIV MAIAL, un plan irealizabil, care iese la iveală o dată la 4 ani cu ocazia campaniei electorale. Acest plan SF este amestecat cu realizări concrete făcute la stadionul municipal, un vestiar, niște tribune. Aceste realizări există dar nici într-un caz nu pot fi numite ca fiind cea mai modernă bază sportivă din județ, așa cum i s-a băgat spusele ăstea în guriță lui bietul domn Nucu.

Eșecul total numit COMPLEXUL SPORTIV MAIAL, pentru care în fiecare an se alocă la bugetul local sume de bani doar pentru-ca la finele anului să fie rectificate la zero și banii respectivi să fie îndreptați spre alte lucrări, este evident la fel ca și termenele neadevărate de începere a lucrărilor publicate de a lungul anilor. În rest nici măcar instituțiile bancare majore din România nu au fost de acord să dea bani pentru așa ceva.

Adevărul este trist: în afara îmbunătățirilor în perimetrul stadionului local, îmbunătățiri evidente dar care nu justifică un asemenea titlu pompos, orașul este văduvit de existența unor baze sportive omologate, nu avem nici măcar la școli săli de sport moderne din motive care scapă atenției majorității opiniei publice, care ar face imediat legătura dacă ar cunoaște că o sală de sport modernă omologată costă cam între 400.000 de euro și 600.000 de euro (existând situații concrete în Municipiul Brașov, pe lângă câteva școli).

Și atunci îți pui firesc întrebarea: săli de sport moderne pentru școli-ioc!, Complexul sportiv Maial -ioc!

Preocupări sunt, dar deocamdată fapte concrete nu există.

Și singura sală de sport care are unele șanse de a se face este cea de la Școala generală nr. 2. Măcar de ar face-o pe aceea ca lumea și tot ar fi bine pentru comunitate.

Dar suntem la finele anului 2015 și din preocuparea pentru crearea unei infrastructuri sportive au rămas doar vorbele și promisiunile neonorate. Că de proiecte și de studii suntem sătui și nici măcar febră musculară nu vom face gândindu-ne la ele.

Leave a Reply