was successfully added to your cart.

Întotdeauna atunci când cineva purcede la o lucrare și construiește sau renovează o clădire trebuie să facă câțiva pași absolut obligatorii.

La începerea lucrărilor, la locul construcției trebuie să existe un panou de identificare autorizație clădire centrua șantierului de construcții pe care sunt înscrise date despre lucrare (denumire și adresă obiectiv, beneficiar, proiectant, constructor, nr. autorizație de construire, termen de execuție, data începerii și finalizării construcției).

Formularele necesare, inclusiv formularul “model panou”, se eliberează de către Primăria locală, o dată cu eliberarea autorizației de construire.

De aceea am fost foarte frapat să văd că în zona unde se reface centrul istoric, la clădirea de lângă școală, acel panou lipsea cu desăvârșire.

Ulterior aflând despre cine și despre ce este vorba m-am mirat și mai mult de această gafă, pentru-că lipsa acelui panou ducea în mod inevitabil la suspiciuni cu privire la ce se întâmplă acolo.

Acuma panoul a apărut și lucrurile sunt clare. Iar opinia publică este bine să fie informată de situație așa cum trebuia încă de la început, tocmai pentru a nu exista suspiciuni.clădire centru1

Așadar clădirea care se reabilitează a aparținut bisericii evanghelice din Codlea. Clădirea în sine, este foarte deteriorată și exista în permanență pericolul ca cineva să fie rănit de bucățile care se desprindeau din ea. Clădirea respectivă a făcut obiectul, (cu aproximativ 2 ani înainte de a fi primar), unui contract de vânzare cumpărare între domnul Muntean Cătălin (prin una din firmele sale) și Biserica Evanghelică Codlea.

Suma la care s-au înțeles a fost de 100.000 de euro, cum de altfel era evaluată și într-o hotărâre de consiliu local de pe vremea fostului primar Popa.

membrii Galli GalloDomnul Muntean Cătălin George a plătit 50.000 de euro și ulterior având dificultăți financiare, intrând în reorganizare judiciară, nu a mai putut plăti aceea diferență astfel că domnul Stinghe Neculae (un foarte bun prieten și susținător al domniei sale, de altfel el este cel care a finanțat și investiția de 2.000.000 de euro în incubația de la Șinca Nouă) a preluat această obligație contractuală prin licitație publică și a dat diferența de bani. Licitația nu a fost contestată de nimeni și astfel s-a ajuns ca această clădire să facă obiectul unei lucrări de reabilitare.

Încă nu se știe ce anume se va face acolo, dar se dorește a se face spații comerciale, probabil și o toaletă publică, eventual o prelungire a promenadei prin placarea zonei cu granit dar este posibil să devină și spațiu de cazare sau sediu de birouri.

Decizia nu a fost luată încă.

Și uite cum o eroare de comunicare, o banală încălcare a unei dispoziții legale privind afișajul la locul unei lucrări de construcții duce la un lanț întreg de suspiciuni, când mai simplu și eficient ar fi fost să se comunice de la început despre ce este vorba acolo, tocmai pentru a se evita teoriile și suspiciunile.

Leave a Reply