was successfully added to your cart.

Pe vremuri, imediat după cartierul romilor, exista o căsuță dărăpănată unde stătea Vilma, o locuitoare de origine romă. Pe lângă căsuța ei era și o fântână unde ciobanii și locuitorii care mergeau în drumeție sau stăteau la iarbă verde își potoleau setea.

Vilma s-a mutat, între timp a și murit de ceva vreme, iar în locul acelei fântâni, administrațiile ce s-au perindat la conducerea urbei au decis să transforme locul într-o groapă de gunoi ilegală.poluare vilma

Nu a avut niciodată forme legale cu atât mai mult cu cât se pare că terenul ar fi și privat.

Este de reținut că normele europene interzic cu desăvârșire aruncarea oricăror deșeuri și gunoaie altundeva decât la o rampă de gunoi ecologică ce nu permite ca toxinele să se infiltreze în pânza freatică din zonă.

Chiar și vechea rampă de gunoi a fost închisă (de formă cum vom dovedi în episodul următor) și actuala administrație ”europeană” a orașului ar trebui în mod teoretic să ducă tot ce înseamnă deșeuri la rampa de gunoi ecologică care există la Brașov.

În ultimii 3 ani, în actuala administrație a domnului primar Muntean Cătălin și sub conducerea înțeleaptă a doamnei Rogoz Valentina și ulterior a domnului Traian Bonte, bravi conducători pe bani publici ai serviciului de gospodărire comunală subordonată primăriei, amploarea pe care a luat-o poluarea mediului în această zonă arată practic disprețul total al conducătorilor urbei noastre pentru orice fel de normă europeană în materie.

Cei responsabili din UAT Codlea au trimis cu mașinile din dotare mii de tone de gunoaie, devenind un factor major de poluare a mediului în zonă și faptul că miile de tone de moloz rezultat acoperă o parte din acele gunoaie urmând să fie întinse și pe toată zona respectivă constituie o încălcare flagrantă a normelor naționale și europene în domeniu.

Firmele externe care desfășoară lucrări în municipiul Codlea nu ar fi știut unde să depoziteze gunoaiele și resturile lor dacă nu ar fi ”îndrumați spre zona respectivă” și nu li s-ar tolera practicile agresive de încălcare a legilor și reglementărilor de protecție a mediului.

Cea mai clară dovadă că totul se face cu complicitatea evidentă a administrației din Codlea și a serviciilor aferente ( servicii comunale și poliția locală) este faptul că oricine poate depozita gunoi în cele două zone fără nici o restricție.poluare vilma1

Câteva persoane au fost puse de formă să ”protejeze” zona pe schimburi.

Am sesizat Garda de Mediu și am cerut ca să-și intre în atribuții și să procedeze de urgență la eradicarea acestui focar major de poluare a comunității din Codlea.

Dar cum să poată fi protejată zona de poluare dacă însăși administrația locală, chiar și astăzi, după controlul de săptămâna trecută a gărzii de mediu, acoperă gunoiul cu buldozerul și imediat după aceea o altă mașină a primăriei aduce alte și alte gunoaie.

Așa se respectă normele europene în domeniu la sfârșit de an 2015, început de an 2016 la Codlea sub administrația care se clamează a fi europeană.

Cineva ar trebui să-și dea demisia de urgență. Principalul vinovat este domnul Traian Bonte dar mai există și alți complici la aceste grave încălcări a normelor europene.

Va mai bea cineva vreodată apă din vreo fântână din aceea zonă?

Cu siguranță nu! S-au asigurat de acest lucru cei care ne conduc.

Codlea – oraș european? O glumă sinistră din punct de vedere a protecției mediului.

Leave a Reply