was successfully added to your cart.

flag_white_highÎn liniște și pace, așa cum îi șade bine unei firme poluatoare, publicând anunțul doar într-un ziar, SC PROTAN SA SUCURSALA CODLEA, cu sediul în Codlea, str. Hălchiu nr. 99, jud. Brașov, anunță depunerea solicitării de emitere a autorizației integrate de mediu. Activitatea se încadrează în anexa nr. 1 a  Lg. nr. 278/2013 privind emisiile industriale, punctul 6.5.

Informațiile privind impactul potențial asupra mediului a activității pentru care se solicită emiterea autorizațiilor integrate de mediu se pot obține de laprotan sa1 sediul APM Brașov, str. Politehnicii nr. 3, în zilele de L-J, între orele 8-16 și V între orele 8-14.

Observațiile, sugestiile și propunerile publicului se primesc în scris la sediul APM Brașov sau prin e-mail: office@apmbv.anpm.ro până la data de 05.12.2015 (30 de zile de la data anunțului public).

Sunt curios cum va acorda APM Brașov autorizație integrată de mediu unei firme cum este Protan SA care la începutul anului anunța bombastic pe propriul site că va face următoarele investiții:

PLAN DE INVESTIȚII 2015

I. INVESTIȚII DE MEDIU PROTAN SA Sucursala CODLEA, conform Planului de acțiuni al AIM nr. SB 49 din 30.10.2006 revizuita la 02.12.2014

Nr. crt. Măsura Costuri, Euro Termen de finalizare PROPUS
1 Execuție sistem de epurare treapta fizico – chimică 450,000 6/30/2015
2 Execuție sistem de epurare treaptă biologică 530,000 6/30/2015
TOTAL € 980,000

Nu numai că nu a făcut acele investiții până la 30 iunie 2015 ,cum era prevăzut în planul de acțiuni, dar Protan SA ne-a împuțit într-un mod sinistru prin deversările ilegale pentru care s-au luat amenzi în cuantum de 90.000 de lei doar în ultima jumătate de an.

Așa a înțeles Protan SA Codlea să respecte pe locuitorii din Codlea.

Iar acuma doresc observații, sugestii și propuneri  din partea locuitorilor din Codlea și nu numai.

Haideți să punem mâna și să scriem despre modul în care a înțeles Protan Sa să nu respecte angajamentele asumate.

Au mai rămas 39 de zile până la expirarea termenului limită acordat de Uniunea Europeană ca acest poluator privat să respecte în totalitate normele europene în domeniu.

Și să-i întrebăm pe cei de la APM Brașov cum poate Protanul să se încadreze în aceste norme dacă nu a făcut acele investiții de 980.000 de Euro?

Doar așa pe hârtie și profitând de complicitatea tacită a celor implicați în această poveste puturoasă?

Și neapărat va trebui să facem toate demersurile ca și la Bruxelles să se știe că România nu a luat toate măsurile necesare ca angajamentele asumate privind Protan SA, atunci când am semnat tratatul de aderare la UE, să fie respectate.

Leave a Reply