was successfully added to your cart.

Despre posibilitatea construirii unei săli de sport polivalente la școala generală nr. 2. – Punctul de vedere al domnului primar Muntean Catalin George.

Muntean Cătălin

În data de 06 octombrie 2015 am pus în dezbatere pe grup ideea construirii unei săli de sport omologate la școala generală nr. 2 din Codlea.

În schimb domnul primar consideră că acest subiect al sălii polivalente este politizat dorindu-se a se crea tensiuni între școlile generale nr. 2 și nr. 3, respectiv între domnul Manole care este membru în consiliul de administrație la școala generală nr. 2 și doamna directoare de la școala generală nr.3, lucru cu care domnia sa nu este de acord.

” Deocamdată noi vrem să dezvoltăm la Codlea sport de masă pentru toți copii, este normal să aibă șanse egale.

Propunerea mea este să nu facem doar la generală 2 ci și la generală 3 niște săli de sport pentru copii, ca să facă sport de masă.

Nu am avut polivalentă la Codlea și nu a murit nimeni.

Mai putem sta doi trei ani de zile, având vecini care au polivalentă, iar dacă chiar avem competiții de genul acesta, având un microbuz de la ministerul transporturilor, să-i ducem la Brașov de exemplu, și fiind și zonă metropolitană nu putem face un milion de lucruri cu toții. O polivalentă în Uniunea Europeană înseamnă și alte lucruri cum ar fi parcări iar școala generală nr. 2 nu poate întreține o astfel de sală.

Sala care se construiește la generală 2 va avea, cu tot cu vestiare, o dimensiune de 33 pe 16 metri și ceva. Am cerut punct de vedere de la toate școlile generale din Brașov și nici o școală generală nu are sală polivalentă. A face o sală polivalentă la generală 2 în dauna celei de la generală 3 care va avea o sală mult mai mică mi se pare o nedreptate. 2 săli de sport normale pentru 1000 și ceva de copii mi se pare o normalitate.

Cum de altfel mi se pare o normalitate, având doar o echipă de volei, că handbal nu avem la Codlea, să fim serioși!, chiar dacă am avut tradiție altădată dată, iar pentru 2-3 meciuri a cheltui atâția bani iară mi se pare un lucru la nelocul lui. Este mai convenabil să închiriem o sală la Brașov , avem mașina de la minister, mai pun și eu o mașină.

De altfel la CSM Codlea cele mai mari costuri sunt cu transportul, iar de exemplu pentru deplasarea echipei de volei la Oradea am pus la dispoziție o mașină de la firma mea.

Din punctul meu de vedere o investiție într-o sală polivalentă din punct de vedere economic, a proiectului, a încălzirii, a întreținerii nu se justifică, urmând ca după ce se termină cu asfaltările, dacă nu pe fonduri europene atunci pe fonduri proprii să construim în 3 ani baza sportivă de la Maial care va fi segmentată în trei părți: 2 terenuri de tenis în primul an fiind o investiție sustenabilă, sala de sport în cel de al doilea an, și când vor fi bani și venituri mai multe probabil peste 4-5 ani să facem și acel bazin de înot. Acesta este punctul meu de vedere pe care o să-l susțin și în Consiliul local.”

Leave a Reply