was successfully added to your cart.

Aseară, stâlpul de la ”Electrica”, care se află la 80 de cm de trotuar în plină ”stradă ”a mai făcut încă o victimă din cele care au avut ghinionul să intre în amărâta de străduță pe care locuiesc. Străduță unde niciodată, în cei aproximativ 45 de ani de când există, vreo administrație fie ea comunistă, FSN-istă, independentă, PDL-istă sau PNL-istă nu a contribuit cu ceva vreodată. Doar au venit cu fraza ”nu se poate, nu sunt bani”, sau ”cine v-a pus să vă faceți case aici” sau ”ridicați-vă porțile și casele să nu vă intre în curte apa” din șanțul pluvial de la strada mare.(vorbe culese doar în ultimii 3 ani de la reprezentanții administrației locale).

Oamenii care au creat străduța, au pietruit-o de fiecare dată când o năpădea noroiul, și-au făcut trotuare, au săpat pentru canalizare. Singurul lucru pe care l-a făcut vreo regie pe acolo a fost să tragă o conductă de apă, și una de gaz, ocazie cu care au umplut de noroi toată strada, iar cei de la electrica au trântit 2 stâlpi pe stradă aflați în plin drum la 80 de cm de trotuar.

Deci tot ce au făcut ori au făcut creând disconfort și mizerie locuitorilor din zonă ori au plantat stâlpi aiurea. Toți șoferii de la servicii comunale l-au pocnit de fiecare dată când au luat contact cu străduța aceea pentru prima oară sau când erau un pic de neatenți astfel că stâlpul, treptat, s-a înclinat având acum o înclinație de 25 de grade. Iar mulți dintre cei care ieșeau și uitau de el, la rândul lor îl pocneau din partea opusă.

Aseară am auzit un pocnet puternic și când m-am uitat pe geam și am văzut că toate firele se leagănă ca pe furtună am știut că stâlpul din fața casei mele a mai făcut o victimă. De această dată ghinionistul neatent era un șofer de taxi care din unghiul în care a lovit stâlpul nici nu cred că l-a remarcat întrând în plin în el. Pagubele sunt destul de mari și deși am anunțat de atâtea ori pe cei de la ”Electrica” să vină și să facă ceva cu el, de fiecare dată au venit, au făcut poze și așa a rămas.

Cu atât mai mult cu cât el nu este iluminat, este nesemnalizat, este înclinat destul de serios, mai este și crăpat de la atâtea lovituri și mai ales că el nu are ce căuta pe carosabil. Dar degeaba, nu ai cum să te pui cu indolența celor care sunt abilitați să ia măsuri când sunt sesizați. Dat fiind faptul că există mici șanse ca anul viitor și această văgăună mică și pitorească să vadă asfalt pe dânsa, stau și mă gândesc încă de acum cum Dumnezeu vor reuși necalificații care vor veni în zonă să asfalteze fără să îl ocolească și să îl lovească. Bineînțeles că fiind un oraș ce se vrea european, soluția logică ar fi ca toate cablurile să fie îngropate și cei doi stâlpi să dispară. Dar pentru așa ceva nu cred că se vor găsi bani.

În acest timp sper ca victima acestui accident să se îndrepte și împotriva celui care are în administrare acest stâlp și să reușească să-și recupereze paguba destul de serioasă pe care și-a produs-o din neatenție. Are și el vina lui dar cu siguranță stâlpul nu avea ce să caute în aceea zonă. Un pas mic l-a făcut chemând poliția la fața locului ca să constate că acel stâlp nu este conform cu legea.

Din discuția cu domnul polițist a rezultat că mai există o situație mai periculoasă într-o zonă circulată (foto la postare) și că la noi, fiind ca o curte închisă suntem chiar privilegiați.

Bun, bun dar cu paguba cum rămâne?

Constatare poliție:

Leave a Reply